Massieve houten planken vloer

 
Een massieve houten planken vloer bestaat uit één houtsoort. Door ruwe planken door een schaafmachine te drukken worden er aan 2 kanten messing en groef verbindingen gemaakt. Daarna word de plank vaak ook aan de kopse einden voorzien van een messing en groef.
 

Massief hout is gevoeliger, maar heeft prachtige uitstraling

 
Een massieve vloer is gevoeliger voor de schommelingen in de luchtvochtigheid. Omdat in de winter de luchtvochtigheid een zodanig droogte niveau bereikt, krimpen massieve houten vloeren. Deze werking is eigenlijk alleen merkbaar in de breedte, dit komt omdat massief hout werkt in de breedte en bijna niet in de lengte. Een plank van 20cm breed kan tot 1mm uitzetten. Om dit te voorkomen moet de massieve houten vloer 2 weken acclimatiseren.

Samenvatting

Marcel’s Vloeren: voor het schuren, repareren, renoveren en leggen van elk type houten vloer.
Van massief tapis parket tot laminaat en pvc.

Vertoont uw houten vloer kale plekken, krassen, slijtage of kleurverschillen? Dan is renovatie, door middel van schuren, dé oplossing om uw houten vloer weer als nieuw te krijgen. Er kan zelfs een andere kleur aangebracht worden zodat uw interieur een compleet nieuwe uitstraling krijgt.

Bijna alle houten vloeren kunnen op deze manier worden gerenoveerd. Vraag naar de mogelijkheden! Met de juiste behandeling en onderhoud kan uw houten vloer een levenlang mee. Onderhoudsbeurten, intensieve reiniging en diverse onderhoudsmiddelen kunnen u daarbij helpen.

Contact

Franekerstraat 30, 8701 GC  Bolsward
telefoon 0646 250 523
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.