Laminaat

Laminaat is een kunststof vloerbedekking van losse panelen en enigszins vergelijkbaar met parket. Laminaat bestaat meestal uit drie tot vier lagen. Een kunststof onderlaag, een drager, een laagje bedrukt papier (meestal een houtstructuur) en een kunststof toplaag.

Er zijn vier soorten laminaatvloeren: HPL laminaat: met een opbouw zoals hierboven beschreven, alleen de toplaag is stootvaster. DPL laminaat: met de opbouw zoals boven beschreven. CPL laminaat: zoals bij HPL laminaat, alleen is de toplaag iets dunner. En DLP laminaat: hierbij ontbreekt de bedrukte laag. In plaats hiervan wordt de HDF dragerplaat bedrukt en afgewerkt met de toplaag. De toplaag bij goedkoper laminaat is meestal dunner en daarmee de levensduur korter. De kwaliteit van het laminaat wordt ook wel aangeduid met een cijfer. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de kwaliteit.

Laminaat is duurzaam, slijtvast en onderhoudsarm.

 
Het is ook heel geschikt in combinatie met vloerverwarming. Uit het zeer grote aanbod van laminaat hebben wij van Marcel’s Vloeren de keuze gemaakt om alleen de collecties van Quickstep en Parador in het progamma op te nemen. Dit omdat deze merken een kwalitatief zeer goed product leveren in combinatie met een aantrekkelijke prijs.

Samenvatting

Marcel’s Vloeren: voor het schuren, repareren, renoveren en leggen van elk type houten vloer.
Van massief tapis parket tot laminaat en pvc.

Vertoont uw houten vloer kale plekken, krassen, slijtage of kleurverschillen? Dan is renovatie, door middel van schuren, dé oplossing om uw houten vloer weer als nieuw te krijgen. Er kan zelfs een andere kleur aangebracht worden zodat uw interieur een compleet nieuwe uitstraling krijgt.

Bijna alle houten vloeren kunnen op deze manier worden gerenoveerd. Vraag naar de mogelijkheden! Met de juiste behandeling en onderhoud kan uw houten vloer een levenlang mee. Onderhoudsbeurten, intensieve reiniging en diverse onderhoudsmiddelen kunnen u daarbij helpen.

Contact

Franekerstraat 30, 8701 GC  Bolsward
telefoon 0646 250 523
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.